SSK Hockey Ungdom

Det är viktigt för en sportklubb att tänka långsiktigt. Man kan inte alltid garantera att man kan få de bästa spelarna från andra lag. Genom att ha en egen ungdomsorganisation så kan man dels följa framtida spelare som en dag kommer kunna göra karriär. Men man kan också kunna träna framtida spelare så att ens eget lag har chansen att håva in dem innan det är för sent.Sportklubb |Södertälje SK Hockey | Fansens.se

Södertälje Sportklubb har här arbetat hårt sedan tidigt 1900-tal för att arbeta med ungdomar. Man har idag inte bara en vanlig ungdomsförening för klubben utan man har också en hel skola inriktat till just hockey. SSK Ungdom har också vuxit en hel del genom åren inte minst eftersom det finns mer än bara hockey. Man har till exempel kunnat locka fler tjejer till SSK genom konståkningen som man erbjuder. Men det finns också dam- och flicklag för den som vill spela is-hockey.

Hockeygymnasiet

För att kunna maximera möjligheten att skapa framtida A-lagsspelare så har man startat Hockeygymnasiet. Det är en ishockeyutbildning som man har möjlighet att gå. Det är en mer individuellt inriktad utbildning till den som vill ha en smidig utveckling för en framtida karriär inom ishockey. Syftet är att forma eleverna så att de i framtiden platsar i SSK A-lag. Man gör det genom flera olika sätt och man försöker garantera bättre resultat genom att utveckla verksamheten.

Lärarna som är involverade i utbildningen är också involverade i SSK A-lag vilket gör att eleverna får arbeta med personal som verkligen kan satsa på dem. Allt detta under en lärorik period på tre år. Studierna är uppdelade i både praktiskt och teoretiskt arbete. Den praktiska delen är såklart mer fokuserad på elevernas fysik, teknik och deras skridskoåkning. Den teoretiska delen är i sin tur mer inriktad på träningslära, kost och skadeförebyggande träning. Allt för att skapa optimala hockeyspelare. Många ungdomar får problem med handlederna, vi kan rekommendera ett ni då använder handledsstöd under handskarna.

Hockeylagen

SSK Ungdom är uppdelat i olika åldrar och intressegrupper. SSK Ungdom är nämligen inte endast hockey. Utan man har också mer grundläggande nivåer för yngre som är intresserade av is-hockey. Så man lär sig först och främst att åka skridskor. Sedan har man också en konståkningstrupp för de yngre.

Sportklubb |Södertälje SK Hockey | Fansens.seMen sedan har man juniorlag 18 och 20 för männen. Sedan har man också SSK Dam och SSK Flick för kvinnorna och för de yngre tjejerna. Så möjlighet att spela hockey finns för alla ungdomar som vill. Det är dock inte alla av dessa ungdomar som går eller kommer gå i Hockeyskolan. Utan det är beror på vad ens framtidsmål är med hockeyn. För den som vill göra en karriär så kan såklart hockeyskolan locka en hel del. För den som mer ser det som en hobby kommer nog intresset svalna för att gå i en skola helt orienterad till hockey.

Man jobbar också vidare på att bli mer inkluderande inom sin hockeyverksamhet. Man har velat expandera så att fler ska få chansen att spela och att sådana saker som pengar inte ska vara ett bekymmer då det kan bli dyrt för en del att fortsätta spela ishockey på långsikt. Det kan orsaka problem för den som hoppas på att göra karriär i framtiden.